Warning: error_reporting() has been disabled for security reasons in /cphome/nxt10395/feliciamegirja.hu/wp-includes/load.php on line 501

Warning: error_reporting() has been disabled for security reasons in /cphome/nxt10395/feliciamegirja.hu/wp-content/themes/Divi/core/components/Logger.php on line 147
imPRO | MKM Szél Felícia

imPRO

Infó és közösség imposztorszindrómásoknak

 

Az imposztorszindróma egy pszichológiai jelenség, egy igen sajátos és tartós lelkiállapot, amelyben az illető kétségbe vonja saját képességeit, tehetségét vagy teljesítményét, és folyamatosan retteg a kudarctól, de attól is, hogy mások ráébrednek, ő igazából csak egy csaló.

Kompetenciája külső bizonyítékai ellenére meg vannak győződve arról, hogy nem érdemli meg sem a sikert, sem bármit, amit elért. A komoly elismerés és a kritika fokozza a szorongásukat, ahogy a  visszajelzés hiánya is.

Az imposztorszindróma véleményem, tapasztalatom és személyes megélésem szerint nem átmeneti állapot, az illető mindennapjaiban is jelen van, és akár évtizedeken át is fennáll.

Az imPRO könyv már megrendelhető!

Imposztorszindróma könyv

Hasznos blogbejegyzések

imposztor szindróma halogatás

Mennyire vagy imposztoros?

Pauline Rose Clance kidolgozott egy tesztet (Clance Impostor Phenomenon Scale-t – CIPS), amely segíthet látni, hogyan viszonyítod magad másokhoz. A teszt segít megállapítani, hogy a kitöltő rendelkezik -e IP -jellemzőkkel.

A teszt létrejöttét megelőző munkában rengetegen vettek részt, és a tapasztalatokat nemzeti és nemzetközi szinten vizsgálták. Az évek során a téma kutatása (el)ismertté vált, és sok coach, vezető, akadémikus, tanácsadó és pszichológus is hasznosnak találja az Impostor Phenomenon-koncepciót.

A teszt szerzői jogok miatt egyelőre csak így megoszható. Ha segítségre van szükséged a kitöltéshez, írj nekem a felicia@feliciamegirja.hu címre.

Közösség az Instagramon

„Köszönöm, hogy itt lehetek! Érdekes szembenézni magammal. Rájöttem, eddig fogalmam sem volt, mi van velem. Cili Ernője tudatosította bennem. Csak évek óta érzem, hogy valami “nem ok”. Szóval jó, hogy van ez a csoport.”

Az én túlélési stratégiám, hogy nem láthatják milyen gyenge vagyok, akkor is felállok és megyek tovább ha belül teljesen szét vagyok esve. Erre jön ez a kis mitugrálsz és sugdos, hogy úgy is kiderül, hogy semmi vagy.”

„Az első diplomám átadásakor értem tetten ezt az érzést először úgy, hogy ez nem normális. Kihívtak és szép fehér kesztyűben kezet kellett fogni a dékánnal. Én meg arra gondoltam, hogy mindjárt valaki feláll és hangosan azt mondja, hogy nem érdemlem meg.”

„Ja, hogy ezt így hívják? És én biztos használhatom ezt a komoly, széphangzású szakkifejezést a nyekergéseim okának megnevezésére? És különben meg: oké, hazataláltam, úgy tűnik vannak társaim ezen az úton.”

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com