Szia!

MKM Szél Felícia vagyok, de sokan csak úgy ismernek: „a Cili”.

 

Magamról kell itt írnom, ami extra nehéz, mert igazából egyáltalán nem vagyok a szavak embere. Sokkal jobban szeretem, ha más viszi a szót, és én lehetek csak úgy szépen, csöndben.

Tizenéves koromban szokásom volt magamat kiírni, de ebben semmi tudatosság nem volt, csak leírtam, ami épp foglalkoztatott. Rengeteg ilyen gondolathalmazom volt sok füzetben elkönyvelve, de sajnos már elnyelte őket a sorozatos költözés.

Úgy „igazán” írni főiskolásként kezdtem, amikor ez feladat volt a kommunikáció szakon újságírás tárgyból. És hát ott benyelt ez az egész. Nem gondoltam soha, hogy különösebben jól írnék, de úgy éreztem, az írásban önmagam lehetek, még akkor is, ha számtalan szabálynak kell közben megfelelni. Persze már akkor is kerestem a szabadságot, és írtam egy sci-fi kisregényt (amit szerencsémre csak az az öt ember olvashatott, aki névre szóló példányt kapott belőle).

Mivel az írás mindig örömöt adott, kihívást jelentett, bizonyos értelemben még sikereket is elértem vele, de főleg mindig kaptam általa munkát, így „szervesültünk”, az írás és én. Ma már nem tudom elképzelni, hogy egyetlen napom is írás nélkül teljen el. Az, hogy írok, az identitásom részévé vált. Szerencsére mindig van mit tanulni, fejlődni ezen a téren.

 

Szentesi Eszter (Bármitartó) kérdése

Bármiről tudsz írni?

Nem. Vagyis… igen, de van, amiről nagyon időigényes hitelesen írni (sok kutatást igényel), és ez elviszi a fókuszt. Az biztos, hogy már nem nem szeretnék túl szűk keretek közé szorítva, másoknak megfelelve írni.

Szőcs Enikő (Enico treasures) kérdése

Mi az, amit és amiről soha nem fogsz írni?

Mivel végre egyre inkább a magam örömére írok, nem zárok ki témákat, igyekszem minél szabadabb lenni és végre kiélvezni ennek az izgalmát, szabadságát, korlátlanságát. Nekem kifejezetten nehéz feladat végre kitenni, ami a fejemben van.

Decanter sócikk Felicia

Lupui Iza kérdése

Mi volt a legemlékezetesebb szöveg, amit írtál?

Amiken nagyon szerettem dolgozni, azok az írókkal készített interjúk a Líra Könyvklub magazinba, a Decanter magazinos írásaim, és a Kincs, ami van című kulturális imázskiadvány.

De amire leginkább büszke vagyok, az természetesen a könyvem. Remélem, fogok még többet is írni.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com