Előre szólok, hogy ez egy kellemetlen könyv.

Nyugtalanító volt írni, fájdalmas beszélni róla, és nem sétagalopp elolvasni sem. Mert akik a sikertől szoronganak, azok tényleg egy csomó minden mástól is.

Mégis azt mondom, megéri belevágnod. Főleg…

…ha nehezed viseled az elismerést

Nem, vagy csak nehezen tudod elhinni, hogy tényleg szerethető, elismerésre méltó vagy, mert ez nincs összhangban a saját belső érzéseiddel. A könyvben nagyon sokszor kerül elő ez a téma.

…ha teljesítményszorongó vagy

Szinte bármibe is vágsz bele, a megvalósítás során végig kegyetlenül szorongsz a megmérettetés miatt, ha túl egyszerű, akkor azért, ha pedig nehéz, akkor meg azért. Annyira rettegsz, nehogy elbukj, hogy szinte mindig messze túlteljesítesz.

…ha „dicstelen” volt a gyermekkorod

Össze-vissza vagy épp sosem kaptál dicséretet otthon? Folyton másokhoz hasonlítottak vagy épp nem is törődtek veled? Akkor bizony felnőttként is nehéz lehet értékesnek látnod magad.

…ha sosem lehetsz „elég jó”

Az a meggyőződés vezérel, hogy sokkal jobb is lehetnél, ha még többet tudnál és ha még keményebben dolgoznál. Ezért még többet és többet vállalsz, de a megelégedettség valahogy sosem jön el…

…ha a „papírgyűjtő” vagy

Elvárod magadtól, hogy a szakterületeden mindent(!) tudj. Ezért egyre többet tanulsz, ám ahogy gyűlnek a végzettségek, csak azt látod, hogy mennyi mindent NEM tudsz még, és így kénytelen vagy még többet tanulni.

…ha folyton halogatsz

Mindegy, hogy félsz hozzákezdeni, hogy nem tudsz segítséget kérni vagy hogy túl sokat molyolsz lényegtelen részleteken – a halogatással remekül tudod megtorpedózni a saját eredményességedet.

Miről szól ez a könyv?

Mi az imposztorszindróma és mi nem az?

Milyen hatással van az imposztorszindróma a hétköznapokra?

Mit lehet kezdeni az imposztorszindrómával?

Honnan lehet felismerni az imposztorszindrómát?

Milyen imposztorszindrómásként szülőnek lenni?

Mitől lehet jobb egy imposztorszindrómás élete?

Kik és miért lesznek imposztorszindrómások?

Milyen következményei lehetnek az imposztorszindrómának?

Mégis mi lehet jó az imposztorszindrómában?

Az imposztorszindrómás leegyszerűsítve a saját sikerétől szorong, mert minden bizonyíték ellenére is úgy érzi, hogy nem érdemli meg azt. Kvázi csalóként tekint magára, aki majd úgyis lebukik, hiszen nem méltó az elért eredményeire. MKM Szél Felícia, aki maga is érintett, első magyar szerzőként mélyült el a témában és írt róla könyvet a közelmúltban.

dr. Szász Adrián

Képmás Magazin

Nézz bele, nem bánt (annyira)…

„A kötet azért is különleges, mert maga az író is imposztor szindrómával él együtt, így a tudományos tényeken túl számos megoldási javaslatot kínál a különböző élethelyzetekre. Végtelen őszinteségével nagyon érdekes élményt szolgáltat az alig több, mint kétszáz oldalas kötet. Amellett, hogy tippeket ad, kicsit úgy is érződik, mint egy vallomás. A laza, néha kellően szókimondó stílust pedig nagyon jól kiegészítik a „sorstársaktól” származó idézetek. A kötet sűrűn hivatkozik a szakirodalomra, így láthatjuk mögötte a tudományos megalapozottságot, mégsem érezzük magunkat túltraktálva információval.”

Lányi András

168.hu

Mégis ki bírt erről ennyit írni?

Felícia vagyok, 45 éves, imposztorszindrómás. De már egész jól kezelem, sőt mondhatni, többnyire tiszta vagyok. Nem volt könnyű idáig eljutni, és látjátok, immár arra is képes vagyok, hogy beszéljek és – mint a példa mutatja – könyvet írjak róla.  Bár ennek már csak a gondolatától is kivert a víz, de mégiscsak belevágtam. Három dolog miatt.

Az egyik az, hogy remélem, sok sorstársamnak tudok majd ezzel a könyvvel segíteni, ha más nem, legalább együtt röhögünk vagy/és sírunk (a kívánt rész aláhúzandó) a nyomorunkon.

A másik ok az, hogy reményeim szerint azoknak is hasznos lesz ez a könyv, akik sejtik, hogy a közvetlen környezetükben van valaki, aki imposztoros, és szeretnék őt jobban megérteni.

A harmadik ok meg marha önző: minden eszközt igyekszem megragadni ahhoz, hogy leleplezzem Ernőt, és megmutassam neki, dafke is én vagyok az erősebb, hátha így végre elkussol, és hagy végre rendesen dolgozni.

És ki a csoda az az Ernő?

Ernő a bennem élő imposztor, a sunyi kis troll, aki az agyam egyik neuronszobájában lakik. Valahogy, valamikor odakerült, és a kis szemét szépen berendezkedett.  Amikor ébren van és aktív, a vállamon ül, és többnyire szivarozik és olvas. Onnan osztja meg velem az okosságait. Úgy tesz, mintha nem is figyelne arra, amit csinálok, de a megfelelő pillanatban mindig csak úgy odaszúr vagy eldob egy megjegyzést, amivel betalál és nyugtalanná tesz. Vagy ha nem vagyok elég jó formában, el is lehetetleníti a napomat.

Imposztor szindróma Felicia és Ernő

Sorstársak vallomásai

„Most együtt dolgozom egy projektben az egyik tanárommal, aki korábban vizsgáztatott, most mondta, hogy emlékszik a feleletemre, mennyire tetszett minden vizsgáztatónak. Hogy az volt aznap a legjobb. Én meg azóta is szégyenkezve gondolok vissza rá.”

„Az én túlélési stratégiám, hogy nem láthatják milyen gyenge vagyok, akkor is felállok és megyek tovább, ha belül teljesen szét vagyok esve. Erre jön ez a kis mitugrálsz és sugdos, hogy úgyis kiderül, hogy semmi vagy.”

„Az egész életemet átszövi, minden szerepemben jelen van. A legmeghatározóbb pedig az anyaszerep. Minden nap megkérdőjelezem magam, elég jó-e, ahogy reagálok, érzek, kereteket szabok, megengedek, ölelek…”

„Ma egy egész napos projekten vettem részt szakértőként. Aki a projektbe hívott, oszlopos tagnak nevezett, én meg végig azon pillogtam, mit keresek én itt. Hogy kerültem ide a profik közé?”

Mi segített a legtöbbet a könyv elkészítésében?

személyes szívás és megoldásgyűjtés

csaknem egy teljes éve az imPRO zárt csoportban

feldolgozott szakirodalom és kutatási anyag

szakértői csapat, akikkel mindent meg tudtam vitatni

  Kiknek lehet még hasznos az imposztoros könyv?

Segítőknek

Az érintettek egyöntetű tapasztalata, hogy az imposztorosokon nem olyan egyszerű segíteni. Sokszor ugyanis még rendkívül empatikus emberektől, sőt szakemberektől is érkeznek olyan megnyilvánulások, tanácsok, amelyek a mi esetünkben sajnos teljesen kontraproduktívak.

A könyv azoknak a (lelki) támogató munkát végzőknek is hasznos lehet, akik szeretnék jobban megérteni az imposztorszindrómás ügyfeleiket, hogy hatékonyabb segítséget kínáljanak számukra.

Vállalkozóknak

Az egyéni és kisvállalkozók között rengeteg imposztorszindrómás van, de különösen a vállalkozónők között aggasztó a helyzet. Ők mesterek abban, hogy alulbecsüljék a munkájuk révén elért eredményeiket, és sokszor még az is nehezükre esik, hogy magukat „vállalkozónak” nevezzék.

A kötet számukra is fogódzót jelenthet ahhoz, hogy vállalkozóként végre tényleg tisztábban lássák a saját magukat, növekedésnek induljanak, és így a maguk valós képességei szerint járuljanak hozzá közösségeikhez és a társadalomhoz.

Akik már olvasták

Cili könyvéből megtudtam, hogy az imposztor szindrómások nem tudnak nemet mondani. Így aztán nem meglepő: elvállaltam, hogy ajánlást írok a kötethez. Szóval, kiknek is ajánlom Cili könyvét? Elsősorban a magabiztos, mindenbe óriási önbizalommal, full önbecsüléssel belevágó embereknek. Azért, hogy nőjön bennük az empátia a társadalom meglepően nagy szelete iránt, akik folyamatosan azzal küzdenek, hogy nem elég jók, nem elég jó az, amit csinálnak, és tulajdonképpen semmihez nem értenek. Szóval, jobban tudják tolerálni Cilit meg engem. (Meg azokat, akik ajánlás nélkül is megveszik ezt a könyvet, mert tudják, hogy róluk szól.)

Izsák Norbert

coachtréner és mentorcoach, a PTF tanszékvezetője

Ebben az évben töltöttem be az 50. évemet és ebből legalább 40-et úgy éltem, hogy nem tudtam miért érzem magam mindig „kevésnek”. Miért van az, hogy bár nagyon sok elismerést, dícséretet kapok, belül mindig azt éreztem, hogy ennek egyszercsak vége lesz és lebukok. Úgy 10 éve lett tiszta, hogy egészen egyszerűen imposztorszindómám van.

Cili könyve abban segít, hogy mindezzel hamarabb szembesülhess, ha szükséges és ne bántsd magad olyan dolgok miatt, ami miatt nem kell.

Abban is segít, hogy apránként, szépen, lépésről lépésre araszolj előre és teljesülhessenek azok a célok, amik mindig is ott lebegtek előtted, de valami visszahúzott.

Röviden és egyszerűen fogalmazva, segít tisztán látni a saját életedben.

Jeckel Eszter

coach, családterapeuta-jelölt

Ez a könyv nem egy könnyű ponyvaregény, mégis ajánlom mindenkinek, aki egész életében úgy érezte – mint ahogy én is –, hogy valamiért nem tudja úgy kibontakoztatni magát, ahogy azt valójában tehetné. Ez a könyv nemcsak megérteti az olvasójával, hogy amiről eddig azt hitte, csak vele van baj, az valójában nagyon sok embert érintő, hivatalosan létező szindróma. Ezen felül azonban ennél sokkal többet ad. A rengeteg magunkra ismerés mellett megtaláljuk, mi az, ami a sok felsorolt eszközből nekünk, a saját életünk jobbá tételében segíthet. Alapmű, ha egy picit is érzed a fentieket és garantálom, hogy ezt a könyvet az első három elolvasás után egész életedben forgatni fogod!

Szikora Emese

coach és tréner

Nagyon fontos és értékes könyvnek tartom, amit biztosan fogok velem együtt dolgozó embereknek ajánlani. Az alaposság és felkészültség nyilvánvaló és megkérdőjelezhetetlen. Rengeteget adnak a személyes kommentek élmények, beszámolók, és nem csak emberközelivé, ezáltal könnyebben befogadhatóvá, de nagyon is hitelessé teszik.

Olyan jó olvasni az elfogadó megengedő, megerősítő megjegyzéseket. Ezekért külön hála!

Én szeretem az egyedi, fűszeres stílusát, a szakkönyvszerűség helyett eleven megszólalásokat, odamondásokat. Talán ez az, ami egyedi ízlés kérdése és lehet, hogy valakinek majd csípi a szemét, de ez szerintem elenyésző probléma.

És amit külön nagyra értékelek, hogy ezt a sok információt  így egybegyűjtve én még sehol sem láttam és nagyon hálás vagyok, mert rengeteget tanultam! Tetszik a felépítése és a szerkezet, ahogy tálalod, jól követhető és logikus.

Nagy lépés ez neked, de nagy lépés sok-sok szorongó embernek és szakembereknek is ez a könyv! Örök hála érte!

Selmeczy-Veres Ildikó

pszichológus

Ahogy olvastam, sokszor olyan volt, mintha ott ülnél és mondanád (és ez megnyugtató volt és nagyon átjött, hogy nem csak úgy beszélsz a dologról, hanem pontosan úgy van minden, ahogy írod). A könyv tetszik! Nem egy egyszer elolvasom könyv, mert különböző imprós fázisokban, élethelyzetekben más és más része szólít meg.

Palich Gabriella

educoach és felnőttképzési tanácsadó

Elég (jó értelemben) brutál anyag lett. Azt hiszem, ennél alaposabban és szerteágazóbban nem lehetett volna feldolgozni a témát – nem kis meló lehetett. 🙂 10-es skálán 8-ast adnék arra, hogy mennyire ajánlanám másoknak. Azért 8, mert a szóhasználat engem összezavart. A tartalom baromi jó, de a stílus miatt engem fárasztott. Mondjuk az alcímben figyelmezteted az olvasót, hogy szókimondó. 🙂 Sokaknak be fog jönni, szerintem.

Kaszás Péter

vezetéspszichológiai szakértő

Vannak még kérdéseid?

Mikor kapom meg a megrendelt könyvet?

A megrendelés után 2-4 munkanapon belül érkezik meg hozzád a könyv.

A személyes átvétel mit jelent?

Előzetes egyeztetés alapján van lehetőség személyes átvételre elsősorban Budapesten, a 22. kerületben.

Van-e más fizetési mód?

Jelen pillanatban csak bankkártyával lehet kifizetni a vételárat.

A bankkártyás fizetés az OTP bank oldalán történik a Megrendelem gombra kattintás után. A bankkártyaadatok kezelése a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatokhoz sem én, sem a SimplePay (OTP) nem fér hozzá.

Amikor fizettél, akkor kapsz erről egy visszaigazoló e-mailt, letölthető számlát, a csomagodat pedig hamarosan összekészítjük és postázzuk (szeptember 7. után).

Milyen kedvezménnyel lehet megvenni a könyvet?

Az elővásárlási időszak alatt, tehát szeptember 7-én 24 óráig 1000 Ft-os kedvezménnyel vásárolható meg a kötet. Ehhez az alábbi kuponkódot kell érvényesíteni: 

könyv0907

A szakértői csapat tagjainál – Bócsi Rita, Danyi István, Jeckel Eszter, Palich Gabriella, Szikora Emese, Veress Anita valamint Máté Brigitta – további kedvezmények érhetőek el. Erről a követőiknek ők adnak közvetlen tájékoztatást. 

Egyéb kérdésed van?

Ha további kérdéseid vannak, írj nekem légy szíves felicia@feliciamegirja.hu oldalra, és igyekszem mihamarabb válaszolni.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com