VÁLLALKOZNI MŰVÉSZET

Inspirációs szellemi műhely kisvállalkozóknak, akik határtágításra vágynak, és arra, hogy kiszakadjanak a szokásos gondolati mókuskerékből.

Ha te vagy az,

 

 • aki már kissé megcsömörlött a sok megmondós, csodamódszeres, sablonos, vállalkozókat fejlesztő anyagtól, módszertől és rendszertől…
 • aki úgy érzi, folyton csak körbeforog, és sehonnan nem jönnek igazán inspiráló gondolatok, amik valóban új szempontokat adnak egy-egy vállalkozói probléma megoldásához…
 • aki olyan közeget keres magának, ahol több szempontból is garantált, hogy “bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá”…
 • aki meg akarja óvni a lelkét a kiégéstől…
 • akinek szüksége van arra, hogy a folytonos arconpörgés közepette időnként megálljon és valami nagyon más, de mégis hasznos, értelmes dologgal foglalkozzon…
 • akinek szüksége van egészen más inputokra, mint amelyekkel a hétköznapokban alapból találkozna…

… akkor a legjobb helyen jársz!

Tarts velem, tanuljunk, fejlődjünk együtt a nagy mesterek,

a közösen (is) megélt esztétikai élmények és a művészet által!

Mégis mit tanulhatna egy vállalkozó a képzőművészektől?

 

Rengeteget! Hiszen maguk a művészek is vérbeli vállalkozók. Miért gondolom így?

 • Nekik is vannak ötleteik, amelyeket meg akarnak valósítani, sikerre vinni.
 • Bennük is őrületes vágy él, hogy valami újat, mást mutassanak. Hogy amit kínálnak, az különleges és vonzó legyen valaki(k)nek.
 • Ők is abból szeretnének megélni, amit imádnak csinálni. Ők is szembesülnek ellenállással, mindenféle nehézségekkel, de ez őket sem tántorítja el.
 • Ők is összpontosítanak és folyton „rajta vannak a témán” – ha olykor csak fejben is, de szinte állandóan a hivatásuk körül jár az eszük, és ők sem nagyon tudják ezt magukban kikapcsolni.
 • Ők sem csak maguknak teremtenek, számukra is fontos, hogy a világ elé tárják, amit létrehoznak. Aktívak és kezdeményezők. Építkeznek és szövetkeznek. Használják és fejlesztik a képességeiket és a tehetségüket.
 • És hogy megéljenek, ők is igyekeznek minél hatékonyabbak lenni az (én)menedzsment és az (én)marketing terén, még ha olykor egészen sajátosan teszik is.

 

A művészek gyönyörűen mutatják meg nekünk, hogy a vállalkozás nem csak úgy megtörténik.

 

Hogy vállalkozás nem csak egy ötlet.
Hanem fejlődés, megvalósítás, kommunikáció és igen, értékesítés is.

Imádom ezt a csoportot, szeretem a szövegeket is, mert életre kelnek szinte, úgy írsz és sok energia van benne, és a képeket is, nagyon inspirálóak. A mastermindek is szuperek, sokkal jobban sikerül ezek alapján gondolkodnom, nagyon közel áll ahhoz, ahogy az agyam működik, ez nagyon jó érzés. Végre nem partra vetett halnak érzem magam gondolkodás közben. Lubickolok itt, mint hal a vízben. ❤️❤️❤️

Somfay Alexandra

Mentasárkány bábjáték

Mi vár rád a műhely tagjaként?

Online kulturális mastermind havonta

Mi ez? Egy-egy központi téma alapján közös gondolkodás, nézőpontváltás, speciális ön- és vállalkozói ismeretbővítés.

Ez a műhely hard core része, amire érdemes időt szánni és végigcsinálni. A cél felszabadítani az elmét és a nagy elődök példájából kiindulva támogatást és inspirációt találni a saját utunkhoz és megoldásainkhoz.

A témák a hónap elején dőlnek el, szóval még én sem tudom hetekre előre, kinél és hová lyukadunk ki menet közben. A nagy mastermind rendszerint 5-6 napos, a kicsi pedig 2-3 napos.

A mastermindok fontos elemét adják a tőlem kapott tudásanyagok és a képek mellett a résztvevők által megfogalmazott gondolatok, felvetések és kérdések, amelyekre mindenkinek egyenként válaszolok.

Képélmény naponta

Mi ez?  Két mastermind között képzőművészetre épülő napi motiválás, pulzálás, mókázás, feszkóoldás, asszociálás és ötletelés.

A napi kép kicsit kiszakít bennünket a szokásos gondolatkörből, segít jobban megismerni a világot, kívülről nézni a helyzetünkre és új szempontokat találni egy-egy helyzethez. 

Néha csak rácsodálkozunk, mennyi szépség van a világban, és együtt örülünk. Van, amikor egy-egy kép egészen mélyre tapint. Máskor meg csak játszunk, és megpróbáljuk kitalálni, mi is van a kép mögött, milyen céllal festette a művész. 

A lényeg a másképp gondolkodás, az emlékek felidézése, és meglátni a különleges képek és történetek mögött az ember(i)t.

Vállalkozni művészet workshopok 

Mi ez? Olyan workshopok és események, ahol segítek neked önmagadat és a vállalkozásodat egy egészen új perspektívából látni.

Nekem TOP3 csoport ez. Rettentően hiányzik a múzeumozás, az ácsorgás egy kép előtt, a lefordítása a jelenre. Na, ahogy te lefordítod, úgy nem fordítja senki, és ezt nagyon szeretem. 🤗❤️ Sokszor nem tudom tartani a lépést, szeretek többet elidőzni egy képen, a kérdéseiden, és mire megrágom magamnak, ti több lépéssel és képpel előttem jártok. 

Lupui Iza

Slow Biznisz

Vállalkozni művészet Cili

Akkor lesz ez hasznos neked, ha…

 • szükséged van új perspektívákra, különleges szempontokra,
 • bővítenéd az ismereteid a hétköznapi és a vállalkozói énedről,
 • szeretnél inspirációt kapni kreatív elődöktől,
 • szereted a szépet, és örömmel nézegetsz képzőművészeti alkotásokat,
 • szeretsz asszociálni, elgondolkodni mindarról, ami a képről/a szövegről eszedbe jut,
 • vágysz egy kis szellemi izgalomra,
 • örömmel állsz meg egy kicsit, hogy az átlagos posztok között elidőzz egy nagyon másik világban,
 • nem félsz tágítani a határaidat,
 • jó érzés megismerni, hogyan (nem) váltak igazán naggyá a híres mesterek,
 • szívesen kapcsolódsz másokkal, akik a fentiekben szintén örömüket lelik.

Mit kapok itt? Szellemi pezsgést, önismeretet, inspirációt, sok-sok tudást, új látásmódot. Ja és sok támogatást.
Miből legyen több? A Cilizmusból! 

Szőcs Enikő

Eni.Co Treasures

Ki a műhely házigazdája?

Én, azaz MKM Szél Felícia, vagyis “a Cili”.

A többség kommunikációs szakemberként, szövegíróként ismer. A Vállalkozni művészet az én elmeszüleményem és szerelemprojektem.

Bár elvileg a szavak embere vagyok, mégis teljes szívvel hiszek a képek erejében. Abban, hogy általuk más világba kerülhetünk, formálhatjuk a gondolatainkat, a fantáziánkat, az empátiánkat, a képességeinket, a hozzáállásunkat.

Hiszem, hogy a megfelelő képek képesek kimozdítani egy holtpontról, átlendíteni egy nehéz helyzeten – különösen, ha adunk erre nekik és magunknak egy kis időt. Ha hagyjuk, hogy hassanak ránk és nyitott szemmel és elmével közelítjük meg őket.

Számomra a festmények, grafikák, illusztrációk közötti böngészés igazi kikapcsolódás, szellemi felüdülés. Bepillantás egy másik korba, helyzetbe, emberbe. Csupa izgalom és érzelem, fellobbanás és lehiggadás, mosolyogva bólogatás: Igen, én is ebben vagyok. Igen, értelek téged. Igen, átéltem ezt.

Jó ideje tervezgettem már egy ilyen csoportot, és amikor végre egyszer csak elindítottam, pár héttel az első karantén előtt, nem is sejtettem, mennyi vállalkozótársamnak hoz majd örömöt, fellélegzést, ihletet mindaz, amivel ki/be/átkapcsolom az agyam.

A legjobb, hogy csodajó társaság gyűlt körém, akikkel azóta is élvezzük, mennyi kinccsel és ideával segít át bennünket a hétköznapi darálón a képzőművészet.

Vállalkozni művészet ebook

Gyere, tarts velem, velünk!

Merj másképp gondolkodni önmagadról és a vállalkozásodról!

A havidíj csupán 2950 Ft!

Az előfizetők azonnal megkapják 

a Banksy művészetét és szemléletét

 feldolgozó mastermind 18 oldalas, képekben gazdag e-bookját. 

Nagyon nagyon szeretem ezt a csoportot!
Egyrészt mert sokkal többet kellene a művészettel foglalkozni és múzeumba járni, de ha már ez nincs, akkor legalább jó itt online térben “észrevétlenül” magunkba szívni a művészetet.
Másrészt megdöbbentő, hogy mennyire örökérvé
nyű gondolatokat, érzéseket tükröznek az alkotások, amiket nagyon jól párosítasz a vállalkozó mindsethez és gondolatokhoz.
Harmadrészt ez az okos szórakozva tanulás nekem nagyon bejön.

A mastermindok zseniálisak, nagyon elgondolkodtatónak es hasznosnak tartottam őket!

Köszi, hogy csinálod és izgatottan várom a fejleményeket!

Máté Zsófi

The CareerGirl

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com