Warning: error_reporting() has been disabled for security reasons in /cphome/nxt10395/feliciamegirja.hu/wp-includes/load.php on line 501

Warning: error_reporting() has been disabled for security reasons in /cphome/nxt10395/feliciamegirja.hu/wp-content/themes/Divi/core/components/Logger.php on line 147
A brand titka, a titok brandje | MKM Szél Felícia

Hűaztarohadt! Ez nagyon ütős! – írta a Banksy mastermindunk során a Vállalkozni művészet csoport egyik tagja. Nem véletlenül, hiszen Banksy úgy lett a világ leghíresebb graffitise, hogy lényegében senki nem tudja, ki is ő valójában. És ez így megy úgy harminc(!) éve. Ebben a bejegyzésben arról írok, mitől is olyan vonzó és izgalmas az általa teremtett brand.

Legendás

Banksyt az anonimitása már alapból izgalmassá teszi. Ki lehet valójában ez a zseniális művész? De jó lenne a maszkja mögé látni… Az emberek szeretik az ilyen rejtélyeket, szeretik fejtegetni, mi lehet a megoldás. Kombinálnak és várják, hogy hátha… egyszer… valaki kideríti az igazságot. De Banksy évtizedek óta nem enged.

Következetes

Banksy minden körülmények között Banksy marad. Nem fedi fel a titkait. Sosem lesz kiszámítható. Sosem tudjuk, hol bukkan fel, mire készül. De még ennél is fontosabb, hogy mindig hű önmagához, a saját alapértékeihez, a maga teremtette művészetéhez.

Banksy illegal

Bevállalós

Ha arról van szó, hogy elmondja, amit akar, nem fél kockázatot vállalni. Szándékosan illegális, direkt vandál, készakarva tesz az elvárásokra és szokásokra.

Magabiztos

Nem fél megosztó lenni. Nem fél attól, hogy mit gondolnak róla. Nem fél megtörni a sémát. Nem fél a felháborodástól. Nem fél megmutatni, miben hisz.

Másolható

Nem izgatja, hogy a művei koppinthatóak. Mert csak elvileg azok, hiába stencilekkel készülnek. Az, amit ő csinál, mindig felismerhető és mindig egyértelműen eredeti. Az egyik legjobb példa arra, hogy különbözőnek lenni nemcsak a termékkel lehet, hanem a célokkal, a személyiséggel, az üzenettel is.

Ideiglenes

Az, ahogy nem az örökkévalóságnak alkot, csak még értékesebbé teszi a műveit. Az, hogy a képei bármikor megsérülhetnek, eltűnhetnek, csak fokozza a vágyat, hogy az ember láthassa őket és valamiképp részesüljön belőlük.

Érthető

Banksy úgy kommentál, hogy közben nem magyaráz. Úgy mesél, hogy szó nélkül is azonnal világos az üzenete. Mindig naprakész, mindig aktuális, mindig hiteles, mindig ütős.

Szórakoztató

Azzal, hogy a műveihez a környezetet is felhasználja, bravúrosan alakítja át a megszokott teret. Képes valami meglepőt és különlegeset elkészíteni abból, amit korábban már ismertünk. A vandálkodásával sosem elvesz, hanem éppen hozzátesz az adott közeghez. Elgondolkodtat, megmosolyogtat vagy épp felbosszant – mindegy, a lényeg, hogy sosem hagy hidegen.

Lenyűgöző, ugye? De azért ettől még simán éhen halhatna, bármilyen zseniális is. Ő azonban nem csak művészként, vállalkozóként is sikeres. Méghozzá nem is kicsit. Arc nélkül, teljes anonimitásban, javarészt illegalitásban mégis hogyan lehet világhírű brandet építeni…?

Erről szólt egy teljes mastermindunk, amelynek anyagát egy e-bookban foglaltam össze. Ígérem, nem fogtok unatkozni, ha letöltitek és elolvassátok. Ha szeretnéd letölteni, egy e-mail címért cserébe tiéd lehet itt!

A képek forrása: https://banksy.co.uk/

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com